Medic Specialist Neurolog Sarmasu
Neurologia este ramura speciala a medicinii care Sarmasu se ocupa Sarmasu cu diagnosticul si tratamentul bolilor organice care afecteaza sistemul nervos central sau periferic. Structurile organice ce tin de domeniul neurologiei sunt, pe de parte, creierul, maduva spinarii, structurile inconjuratoare, precum si vasele sanguine care le hranesc, pe de alta parte, nervii cranieni, radacinile nervoase si ganglionii spinali, nervii periferici, dupa iesirea din canalul spinal, inclusiv legaturile cu muschii scheletici (reprezinta sistemul nervos periferic).
Temele abordate au vizat cercetari fundamentale si clinice in domeniul epileptologiei, distrofiilor musculare, bolilor neurometabolice si genetice neurologice la copii, evenimentelor critice neepileptice infantile, precum si mijloacelor de depistare precoce a paraliziilor cerebrale la copii.
Neurologie Spitalul Clinic in Sarmasu
Obiectivul principal al acestei sectii este realizarea unor servicii prompte, optime pentru fiecare pacient ȋn parte. Serviciile noastre medicale constau ȋn realizarea unui diagnostic complet, corect, urmat de aplicarea strategiilor terapeutice optime care respecta ghidurile clinice actuale. Dorim ȋn acest fel salvarea cȃt mai multor vieti si limitarea invaliditatilor rezultate ca urmare a bolilor neurologice.
Exemple de cateva exercitii simple: miscari lente ale ochilor stanga-dreapta, sus-jos, cu capul nemiscat si ochii deschisi; mers cat mai drept de-a lungul unei linii drepte; ridicarea de la marginea patului in picioare, initial cu ochii deschisi, apoi, dupa cateva zile, si cu ochii inchisi.
Psihiatru, Medic Specialist
Aceasta specialitate joaca un rol important in evaluarea neurologica periodica a copiilor nascuti prematur, precum si a tuturor nou-nascutilor cu risc de a dezvolta sechele neurologice, avand drept scop depistarea si tratarea precoce a orcarei afectari a sistemului nervos.
In cadrul Centrului Medical, dorindu-se acuratetea diagnosticului dat, medicul neurolog indica urmatoarele investigatii: punctie lombara si analiza lichidului cefalorahidian, electroencefalograma (EEG), electromiograma (EMG), examen radiologic (radiografie de craniu si de coloana vertebrala), Doppler vascular cervico-cerebral, tomografie cerebrala, rezonanta magnetica nucleara (RMN) cerebrala sau de maduva spinarii.
Stabilirea cauzei vertijului depinde in primul Medic Specialist Neurolog rand de prezentarea pacientului in cabinetul medicul Sarmasu specialist neurolog. Elucidarea diagnosticului presupune sustinuta colaborare in echipa multidisciplinara, intre medic ORL, cardiolog, reumatolog, endocrinolog, psihiatru, neurolog.